loader image

Közlekedési Okos Város
megoldások önkormányzatok számára

A parkolóhelyek kihasználtsága változó, a zsúfolt és kevéssé kihasznált területek, időszakok folyamatosan váltják egymást. A közterületi parkolóhely kincs, ám kihasználtságáról mégis csak elavult és hiányos információval rendelkeznek az önkormányzatok. Emellett kiemelt fontossággal bír, hogy a forgalmi változások és anomáliák hatásairól naprakész információval rendelkezzen a városvezetés. A valós adatokon alapuló döntéshozatal megóvja a város polgárait a nagyobb forgalmi fennakadásoktól.

Smart-Lynx-parkoló-autók-V-kerület

Okos Parkolás

Okos Parkolás megoldásunk a szenzorokkal felszerelt parkolóhelyeivel számos módon képes megkönnyíteni a parkolásüzemeltetésért felelős szakemberek munkáját. A rendszer historikus és valós idejű statisztikai kimutatásokat biztosító felülete, az Okos Parkolás Dashboard rendkívül felhasználóbarát, amely kezelését bárki könnyen elsajátíthatja, és amely segítségével lehetővé válik a parkolóhelyek foglaltsági adatainak monitorozása, statisztikai kimutatások készítése.

Többek között lehetőség nyílik a rakodó-, mozgássérült-, és elektromos töltőhelyek valós kihasználtságának nyomon követésére, lehetőséget biztosítva a helykiosztás hatékony újrarendezésére. A rakodóhelyek monitorozásával a rakodásra kijelölt időszakok valós adatok alapján határozhatók meg, így maximalizálva a parkolási bevételeket. Emellett a parkolóőrök útvonala is optimalizálhatóvá válik, hisz célirányosan tudnak ellenőrizni olyan helyeken, ahol valóban változás történt. Az Parker alkalmazás és az utcai Forgalomirányító Kijelzők segítségével az autós forgalom is csökken, hiszen az az autósokat egyből a szabad parkolóhelyek felé tereli, megakadályozva például a zsák-, vagy egyirányú utcák környékén parkolóhelyet kereső autósok által okozott torlódások, fennakadások kialakulását. Az Okos Parkolásból nem csak a városvezetés, de az autósok is profitálnak, hiszen a Parker mobil alkalmazás (vagy akár egy tetszőleges mobil app), valamint utcai Forgalomirányító Kijelzők segítségével könnyedén megtalálják a szabad parkolóhelyeket.

Forgalomszámlálás

Forgalomszámláló megoldásunk továbbá lehetővé teszi, hogy a városvezetés valós időben legyen képes nyomon követni a forgalmi terelések és lezárások hatásait, és még megalapozottabb döntést tudjon hozni a forgalmat érintő változtatásokról. A szenzoros érzékelés költséghatékony alternatívát nyújt az egyéb forgalomszámláló megoldásokkal szemben, valamint telepítése és üzemeltetése is egyszerűbb, mivel nem igényel külön áramforrást és folyamatos karbantartást.

Smart-Lynx-főoldal-forgalomszámlálás

Az Okos város megoldásokkal járó előnyök

Csökkenő autós forgalom

Csökkenő zajszennyezés

Csökkenő légszennyezés

Hatékonyabb üzemeltetés

Növekvő bevételek

Felszabaduló közterületek

Adatalapú döntéstámogatás

Elégedett lakók és autósok

Csökkenő autós forgalom

Csökkenő zajszennyezés

Csökkenő légszennyezés

Hatékonyabb üzemeltetés

Növekvő parkolási bevételek

Felszabaduló közterületek

Adatalapú döntéstámogatás

Elégedett lakók és autósok

Okos Parkolás és Szenzoros Forgalomszámlálás az elégedett városlakókért és élhetőbb környezetért.

Kérj ajánlatot még ma!

Partnereink