loader image

Szenzoros forgalomszámlálás
Budapest VII. kerületében
a forgalomcsillapítás méréséhez

Erzsébetváros Budapest egyik legforgalmasabb és legélénkebb kerülete. Az utóbbi években a kerületi önkormányzat számos intézkedést hozott a forgalomcsillapítás érdekében, amelynek hatásáról ezentúl pontos eredményekkel rendelkeznek, hála a Smart Lynx forgalomszámláló szenzorainak.

A VII. kerület szűk belvárosi utcáiban a lakóépületek mellett számos iroda, étterem és szórakozóhely található, így ezen a területen nap mint nap rengeteg gyalogos közlekedik. Ugyanakkor az autóforgalom – különösen az átmenőforgalom – is jelentős, ami torlódásokat illetve zaj- és légszennyezést okoz.

Az önkormányzat és a főváros célja, a lakók és a gyalogosok érdekeit előtérbe helyezve, egy biztonságosabb, tisztább levegőjű kerület kialakítása zöldfelületekkel és sétálóutcákkal. Ennek érdekében a kerület önkormányzata elkötelezte magát a forgalomcsillapítás mellett: átalakították a forgalmi és parkolási rendet, valamint sebességkorlátozó intézkedéseket vezettek be.

Egyetlen beavatkozás sem tekinthető sikeresnek, ha nem ismerjük a pontos eredményeit. A Smart Lynx szenzor-alapú forgalomszámláló megoldása szerencsére minden szükséges adatot képes biztosítani a kerület vezetése számára.

Első lépésként meg kellett határozni, hogy pontosan mely utcákban van igény az autóforgalom mérésére, ezután összesen 60 db szenzor került telepítésre az útburkolatba süllyesztve.

A forgalomszámláló szenzorok a mágneses tér érzékelésével állapítják meg az áthaladó gépjárműforgalom mennyiségét, amit az illetékes szervezetek a Forgalomszámláló Dashboardon keresztül valós időben és historikusan is nyomon követhetnek.

Smart Lynx forgalomszámláló telepítés 7. kerület

Érdekelnek Okos Város megoldásaink?

Kapcsolódó megoldások