loader image

Innovatív Okos Parkolás
megoldás Pécsett

A Smart Lynx-nek köszönhetően mostmár Pécsett is megtapasztalható az utcai Okos Parkolás élménye. A rendszer nem csak a sofőröknek mutatja meg a szabad parkolóhelyeket, hanem hozzájárul a levegő- és zajszennyezés csökkentéséhez is Pécs belvárosában.

2022 tavaszán Okos Parkolás rendszer került kiépítésre Pécs belvárosában, amelynek előnyeiből az autósok mellett a városlakók és a parkolás üzemeltetésért felelős szakemberek is részesülnek.

Összesen több mint 700 darab utcai parkolószenzor került telepítésre két ütemben. A parkolószenzorok érzékelik, hogy az adott helyen áll-e autó vagy sem. Ezt az adatot a rendszer egy applikációra továbbítja, amely segítségével az autósok könnyedén ellenőrizhetik, hol található épp szabad parkolóhely.

Az okos parkolóhelyek a Centrum parkolóban, valamint a Rákóczi úttól északra lévő belvárosi utcákban találhatóak. A rendszer nem csak az autósok életét könnyíti meg napi szinten, de a parkolás üzemeltetést is új szintre helyezi: olyan helyekre is kerültek szenzorok, ahol egyébként tilos a parkolás. Ha valaki ennek ellenére ezeken a helyeken parkol, a parkolás üzemeltetés értesítést kap, még hatékonyabban ellenőrizve a szabálytalankodókat. A kiépített rendszer részét képezi továbbá az Okos Parkolás Dashboard is, amelyen keresztül olyan hasznos statisztikai adatok váltak elérhetővé, mint az egyes parkolóhelyek kihasználtsága, az átlagos parkolási idő, vagy a parkolási események száma. Az adatok segítségével növelhető a hatékonyság, és magasabb szintre emelhető az üzemeltetés.  

Nincs többé felesleges parkolóhely utáni körözgetés Pécs belvárosában, hála a Smart Lynx megoldásának. Az Okos Parkolás rendszer kisebb forgalmat, alacsonyabb levegő- és zajszennyezést és összességében élhetőbb belvárost eredményez, aminek a hálás városlakók a fő haszonélvezői. 

Töltsd le a Parker alkalmazást, hogy mindig tudd, hol van szabad parkolóhely!

Smart Lynx Okos Parkoás rendszer telepítése Pécsett

Érdekelnek Okos Város megoldásaink?

Kapcsolódó megoldások